Myyntiehdot ja ohjeet

Maksamalla myyntijakson kuittaat myyntiehdot luetuiksi ja ymmärretyiksi sekä sitoudut noudattamaan niitä. Epäselvissä tilanteissa kysy neuvoa henkilökunnaltamme, joka palvelee ja auttaa mielellään. 

Myyntipaikka, joka rikkoo kirpputorimme myyntiehtoja, jätetään siistimättä. Henkilökunnalla on myös oikeus tyhjentää myyntipaikka ja katkaista myyntijakso, mikäli myyntiehtoja ei noudateta. Myyntipaikkavuokraa ei tällöin palauteta. Myyjä on itse vastuussa myymistään tuotteista, niiden kunnosta ja siitä, että hänellä on oikeus myydä tuotteet.

Buenossa on kaksi erilaista myyntipaikkaa, joista voit valita itsellesi sopivan myytävien tuotteiden mukaan.

Tutustu myyntipaikkavaihtoehtoihin klikkaamalla tästä

KirppariKalle

Käytössämme on KirppariKalle palvelu. Sinulle luodaan henkilökohtainen asiakasnumero varauksen yhteydessä. Mikäli sinulla ei ole KirppariKalle tunnuksia ennestään, voit rekisteröityä Buenon asiakkaaksi klikkaamalla tästä. Jos sinulla on jo ennestään KirppariKalle tunnukset toiselle kirpputorille, voit yhdistää ne Buenoon klikkaamalla tästä.

KirppariKalle palvelussa voit tehdä varauksen itsepalvelumyyntipaikkaan, voit täyttää hintalaput sähköisesti (tulostus Buenossa) ja seurata myyntiäsi reaaliajassa.

Myyntijakson varaus, -maksu ja -peruutus

Myyntipaikan varauksen voit tehdä meillä paikan päällä, sähköpostitse tai suoraan KirppariKallesta. Myyntipaikkavaraukset tehdään kuuden (6) päivän jaksoissa. Myyntijaksoon lasketaan vain aukiolopäivät ja mahdolliset kiinniolopäivät on huomioitu jo varausta tehdessä.

Myyntijakson ensimmäiset kuusi päivää maksetaan viimeistään hintalappujen tulostuksen yhteydessä. Myöhemmät myyntijaksot on mahdollista vähentää myyntitilityksistä. 

Myyntijakson peruutus tehdään aina sähköpostitse info@kirpputoribueno.fi josta tulee vielä peruutusvahvistus sähköpostiisi. Peruutus tulee tehdä viimeistään kolme (3) aukiolovuorokautta ennen myyntijakson alkua. Alle kolme vuorokautta ennen myyntijakson alkua perutuista, peruuttamattomista tai täyttämättömistä myyntijaksoista veloitamme kuuden päivän myyntipaikkavuokran. 

Hintalaput ja niiden kiinnitys

Jokaisessa tuotteessa tulee olla Kirpputori Buenon viivakoodillinen hintalappu, jotka tulostetaan Buenossa paikan päällä. Viivakoodi ohjaa myyntisi aina henkilökohtaiselle asiakastilillesi. Voit hinnoitella tuotteet sähköisesti KirppariKallessa tai tulostuttaa hintalappupohjat, joihin kirjoitat mustekynällä tuotetiedon sekä hinnan selkeällä käsialalla. Mikäli sinulla on kaksi eri myyntipaikkaa, erottele eri paikkojen tuotteet eri hintalappuarkeille.

Hintalappumme ovat tarrallisia, mutta suosittelemme lisäkiinnityksen käyttöä erityisesti tekstiileissä. Nuppineulojen käyttö on Buenossa kielletty, lisäkiinnityksenä voit käyttää esimerkiksi hakaneuloja. Hintalappua kiinnittäessä huomioi, että hintalapun sekä sen koko viivakoodin tulee olla suora ja helposti luettavissa.

Hintalappuarkkeja kuuluu myyntijakson hintaan 2 arkkia ( = 66 kpl hintalappua ) / myyntipaikka/ kuuden päivän myyntijakso, lisäarkit maksavat 1 € / kpl.

Emme myy tuotteita, joista puuttuu tuotekuvaus, hintaa on manipuloitu tai se on muuten epäselvä.

Jos sinulla on ollut aiemmin meillä myyntijakso eri paikassa, voit käyttää vanhoja hintalappuja vaihtamalla paikkanumeron oikeaksi esim. mustekynällä vetämällä yli vanhan pöytänumeron ja lisäämällä viereen oikean. Huomioithan kuitenkin, että tämä voi vaikeuttaa myyntipaikka kohtaista alennusta, kerrothan siis henkilökunnalle alennuspyynnön yhteydessä, jos olet käyttänyt myyntipaikallasi edellisen myyntijakson hintalappuja.

Tuotteiden kunto ja kielletyt myytävät

Myytävän tavaran tulee olla ehdottoman siistiä, puhdasta ja tuotteiden tulee olla ehjiä. Rikkinäiset, likaiset ja vahvasti tuoksuvat sekä myyntipaikoille kuulumattomat tuotteet poistetaan myyntipaikoilta ilman erillistä ilmoitusta. Näitä tuotteita säilytetään 7 vrk, jonka jälkeen ne hävitetään.

Myyntipaikoilla ei saa myydä piraattituotteita, aikuisviihdettä, päihteitä tai lääkkeitä, tupakkatuotteita, elintarvikkeita, huonekasveja, teräaseita tai siksi luokiteltavia tuotteita eikä viallisia sähkölaitteita. Kiellettyjä tuotteita ovat myös käytetyt alusvaatteet ja uima-asut. Katsomme käyttämättömiksi ainoastaan tuotteet, joissa on kaupan alkuperäiset hintalaput tai hygieniasuojat paikallaan. Kielletyt tuotteet hävitetään pöydistä ilman erillistä ilmoitusta. 

Kirpputori Bueno on tarkoitettu yksityishenkilöiden käytetyn tavaran myymiseen. Uuden tavaran massamyynti, “kiinan krääsän” myynti sekä trokaus on kiellettyä. 

Myyntipaikan täyttö ja tuotteiden esillepano

Tuotteet tulee asettaa siististi esille varaamallesi myyntipaikalle. Kaikkien myytävien tuotteiden tulee mahtua myyntipaikan sisäpuolelle henkaritankoihin ja tasoille eikä tuotteita saa asettaa lattialle tai myyntipaikkojen ulkopuolelle. Myyntipaikkojen rakenteisiin, henkareihin tai muuhun kirpputorin omaisuuteen ei saa kiinnittää tarroja, teippejä, nastoja, narua tai muuta ylimääräistä. Omia henkareita tai hyllyjä ei saa lisätä myyntipaikoille. Kirpputorin henkilökunnalla on oikeus poistaa tuotteita liian täydestä myyntipaikasta. Tyhjennyksestä koituu 8 € tyhjennyspalvelumaksu asiakastilille. 

Pääset täyttämään myyntipaikkasi myyntijakson alkamista edeltävänä iltana viimeisellä aukiolotunnilla (ma-to klo 17-18, pe-la klo 15-16). Myyntipaikka tulee täyttää myyntijakson ensimmäisenä päivänä ensimmäisellä aukiolotunnilla tai muuten myyntijakso perutaan henkilökunnan toimesta. Mikäli et pääse täyttämään myyntipaikkaasi edellä mainittuina ajankohtina, sovi täyttöaika henkilökunnan kanssa etukäteen sähköpostitse info@kirpputoribueno.fi. 

Voit käydä muuten täyttämässä ja hoitamassa myyntipöytääsi aina aukioloaikojen puitteissa.

Palveluistamme löytyy myös täyttöpalvelu, lue lisää klikkaamalla tästä.

Myyntipaikan / -tuotteiden alentaminen

Voit alentaa koko myyntipaikkasi haluamallasi alennusprosentilla 30 / 50 / 70 %, tällöin alennus asetetaan asiakastilisi taakse ja kassa alentaa automaattisesti kaikki myynnissä olevat tuotteesi.
Vaihtoehtoisesti voit alentaa myös yksittäisiä tuotteita tai yksittäisen myyntipaikan, tällöin alennus asetetaan kyseisten hintalappujen /-arkkien tietoihin kassajärjestelmään. Ilmoita haluamasi tuotteiden tuotenumerot tai myyntipaikkanumero henkilökunnalle.
Voit pyytää alennuksen myyntipaikallesi paikan päällä kassalta tai lähettämällä sähköpostia info@kirpputoribueno.fi. 

Jos olet käyttänyt myyntipaikallasi edellisen myyntijakson hintalappuja, joista olet vaihtanut mustekynällä pöytänumeron, muista kertoa tämä kassalla henkilökunnalle, jotta voimme alentaa myös ”edellisen myyntijakson” tuotteesi.

Myyntipaikan tyhjennys

Myyntipaikka tulee olla tyhjennetty viimeisenä myyntipäivänä tunti ennen sulkemista (ma-to klo 17 mennessä, pe-la klo 15 mennessä). Mikäli myyntipaikkaa ei ole tyhjennetty näinä ajankohtina, veloitamme asiakastililtä 20 € sakkomaksun sekä tavaroiden säiliytyksestä 5 € / vrk. Ilmoitathan aina henkilökunnalle mahdollisista esteistä sekä myöhästymisistä sähköpostitse.
Sinun on mahdollista varata henkilökunnaltamme tyhjennyspalvelu, jonka hinta on 8 €.

Tilitys ja myyntijakson päättäminen

Myyntipaikka tulee jättää siistiin kuntoon. Tuo kassalle tuotteet, jotka eivät ole sinun sekä koko- ja alennuslappu, jätä henkarit tankoon. Jos myyntipaikan vuokraaja on omalla toiminnallaan aiheuttanut vahinkoa kirpputorin omaisuudelle, on myyntipaikan vuokraaja korvausvelvollinen. Henkilökuntamme tarkastaa jokaisen myyntipaikan myyntijakson jäljiltä.

Tilitys tehdään kassalla myyntijakson päättymispäivänä myyntipaikan tyhjennyksen jälkeen. Tilityksen saat käteisellä tai pankkitilille. Tilitysten maksupäivät ovat maanantaisin ja torstaisin (OP). Jos haluat tilityksen pankkitilille, lisää tilinumero KirppariKalleen ennen myyntijakson päättymistä. Käteistilityksistä tulee ilmoittaa viimeistään edellisenä päivänä sähköpostitse info@kirpputoribueno.fi jotta osaamme varautua käteisen määrään. Välitilitys on mahdollista tehdä kuuden päivän jaksoissa. 

Hintalaputtomat tuotteet ja jälkimyyntijakso

Hintalaputtomat ja myyntipaikoilta poistetut tuotteet sekä päättyneiltä myyntijaksoilta jääneet tuotteet toimitetaan asiakas-WC:n vieressä sijaitsevaan rekkiin. Käy ne sekä muut myyntipaikat läpi myyntipaikan tyhjennyksen yhteydessä ja kerää omat tuotteesi. Mikäli tästä huolimatta tuotteitasi on jäänyt kirpputorille, säilytämme tuotteita jälkimyyntijakson ajan, jonka jälkeen ne siirtyvät Kirpputori Buenon omistukseen. Jälkimyyntijakso on seitsemän (7) vuorokautta myyntijakson päättymisestä seuraavasta päivästä alkaen. Jälkimyyntijaksolla myydyistä tuotteista veloitamme 50 % myyntiprovisiota. Käy tänä aikana Kirpparikallessa katsomassa, onko asiakastilillesi kerääntynyt myyntisaldoa. Jälkimyynnit tulee käydä kirpputorilla tilittämässä 14 vuorokauden aikana myyntijakson päättymisestä, jonka jälkeen ne siirtyvät Kirpputori Buenon omistukseen. 

Oikeudet ja vastuuvapautus

Kirpputori Bueno ei korvaa varastettuja tai kadonneita tuotteita. Varkauksia pyritään estämään valvonnan ja varashälyttimien avulla. Kirpputori Bueno ei vastaa tuotteiden vahingoittumisesta tulipalon, vesivahingon, varkauden, murron, ilkivallan tai muun kirpputorista tai sen henkilökunnasta riippumattoman syyn sattuessa. 

Pidätämme kaikki oikeudet järjestellä myyntipaikkoja sekä ottaa myyntipöydistä ja myynnistä olevista tuotteista kuvia mainostarkoituksiin ja julkaista kuvia sosiaalisessa mediassa. 

Pidätämme kaikki oikeudet muuttaa hinnastoja sekä myyntiehtoja. 

Maksamattomat myyntipaikkavuokrat sekä muut maksut Kirpputori Bueno hoitaa perintäyhtiön kautta.

Lisäohjeita tuotteiden läpikäymiseen, hinnoitteluun ja myynnin edistämiseen klikkaamalla tästä