Ohjeita myyntijaksolle

Täältä löydät hyödyllisiä vinkkejä myyntijaksollesi.

Käy tuotteesi kriittisesti läpi

Ennen tuotteen pakkaamista kirpputorikassiin, katso siitä saumat, taskut sekä tarkastele tuote hyvässä valossa. Kiinnitä huomiota erityisesti tahroihin, purkaumiin tai värjäytymiin. Ostaisitko tämän tuotteen itse kirpputorilta?

Jopa yksi huonokuntoinen tuote myyntipaikassa voi käännyttää ostajan suoraan toiselle myyntipaikalle. Tampereella voit kierrättää tekstiilit mm. Nextiiliin ja erinäiset lasi ym. tavarat esimerkiksi yleisiin rinkiekopisteisiin Muista kuitenkin tutustua kierrätysohjeisiin.

Myyntipaikan erottuminen

Buenossa on aikuisten vaatteille tarkoitettuja rekkejä 119 kpl ja lasten vaatteille ja kodin tavaroille tarkoitettuja pöytiä 81 kpl. Sinusta voi tuntua mahdottomalta saada tuotteitasi esille kaikkien muiden seassa, mutta näillä vinkeillä onnistut:

1. Merkitse myyntipaikkasi – pyydä henkilökunnalta myyntipaikallesi esittelykyltti

2. Panosta esillepanoon – Valitse sinun tuotteillesi mm. oikeanlainen henkari. Jos esimerksi narutoppi on housuhenkarissa, se ei laskeudu kauniisti.

3. Täytä myyntipaikka maltillisesti – Jos rekki on niin täynnä, että tarvitset kahta kättä tuotteiden katseluun, asiakkaat kävelevät sen ohi. Tuotteiden tulee liukua hyvin yhdellä kädellä. Jos pöytä on niin täynnä, että nostat yhden tuotteen ja toinen kaatuu, ei sitä uskalla kukaan katsoa. Jos joudut asettamaan tuotteita päällekkäin pöydässä tai rekissä käyttämään voimaa saadaksesi tilaa – se on liian täynnä.

4. Merkitse hintalappuun kaikki tiedot selkeästi. Esimerkiksi: Selected kelt. toppi L 7€. Merkki, väri, koko ja hinta. Myös materiaalin lisääminen on suositeltavaa. Sähköisesti täytetyt hintalaput ovat useinmiten selkeämmin luettavissa, kuin käsinkirjoitetut. Jos teet tuotekuvauksen sähköisesti ja haluat lisätä vielä esim. materiaalitiedot, voit lisätä ne hintalapun alareunaan mustekynällä.

Hinnoittelu

Millä hinnalla sinä ostaisit tämän käytetyn tuotteen? Asiakas ei maksa tunnearvosta. Käytetyn tuotteen hinta-arvio tulee tuotteen kunnosta, iästä, alkuperäisestä hinnasta, materiaalista sekä kysynnästä.

Esimerkkinä Lindexin erittäin vähän käytetty / uusi pusero, joka on västikään poistunut mallistosta ja se maksoi uutena noin 20 €. Kun viet sen kaupasta ulos, arvo putoaa heti käytetyn tuotteen tasolle, vaikka et edes käyttänyt sitä. Jos puserossa on alkuperäinen hintalappu kiinni, saatat saada siitä hyvällä tuurilla noin 50% alkuperäisestä hinnasta eli 10 €. Realistinen kirpputorihinta tuotteelle on noin 6 €.

Esimerkkinä Arabian Emilia – sarjan maljakko, jossa ei juurikaan ole käytön jälkeä. Tuote on valmistettu ja täten mahdollisesti ostettu vuosina 1957-1966 Anttilasta hintaan 6,95 MK. Myyntihinta erikoisliikkeissä 140 €, mutta kirpputorilla 110 €.

Jos sinulla on hankaluuksia hinnoitella tuotteitasi, autamme siinä mielellämme. Voit ostaa meiltä hinnoittelupalvelun kaikille tuotteillesi tai voit kysyä meiltä yksittäisille tuotteille myyntihinta-arviota kassalla.

Muita huomiotavia asioita

Panosta hintalapun kiinnitykseen/kiinnittämättömyyteen – Käytä lisäkiinnitystä vaatteissa, esimerkiksi hakaneulaa, narua ja pahvia tai klemmaria. Älä kiinnitä tarraa kirjoihin/Lp-levyihin tai muihin paperisiin kansiin. Tarra voi aiheuttaa jälkiä myös keinonahkaan, samettiin, silkkiin ja muihin arkoihin materiaaleihin.

Seuraa myyntiäsi KirppariKalle- palvelussa ja reagoi siihen tarvittaessa. Jos ensimmäisenä päivänä myyntiä ei ole alkanut kertymään, on syytä miettiä seuraavia asioita: tuotteiden kunto, hinta, sesonki ja onko myyntipaikka liian täynnä/tyhjä. Henkilökunta auttaa sinua mielellään ja kertoo rehellisesti mikä myyntiin voisi vaikuttaa.